Avokádový olej

Zpět

Avokádový olej

Vyrábí se v Jižní Americe a získává se z dužiny avokáda a složením je podobný olivovému oleji. Obsahuje omega 9 mastné kyseliny. Je zdrojem vitaminů A, B, D a E. Je velmi jemný, stabilní a nemá tendenci oxidovat. Obsahuje betasitosterol, který podporuje snižování cholesterolu a je skvělým antioxidantem.

Přepaluje se až při hodně vysokých teplotách kolem 250°C. Hodí se na smažení, grilování a přípravu masa a ryb. Ale můžete ho použít i při přípravě salátů, oproti olivovému nebo sezamovému oleji je velmi nenápadný v chuti.

Je sladké chuti a chladné povahy. Zvlhčuje střeva, vyživuje krev a tekutiny, léčí žaludeční vředy, zácpu, snižuje krevní tlak a cholesterol, skvělé prevence žlučníkových kamenů. Podporuje svaly a nervy.