Potraviny podle čínské medicíny

Vědět co jíme a jaký to má vliv na náš organismus je základem pro zdravý životní styl, proto náš wiki herbář obsahuje i popis jednotlivých potravin podle Tradiční čínské medicíny.

Alkohol obecně
Koření obecně
Luštěniny obecně
Maso a drůbež obecně
Oříšky a semena obecně
Ryby a mořské plody obecně
Tuky a oleje obecně
Amarant
Ananas
Ančovičky
Andělika lékařská
Angrešt
Anýz
Arašídový olej
Arašídy
Artyčoky
Avokádo
Avokádový olej
Badyán
Baklažán
Bambusové výhonky
Banán
Bazalka
Bažanti a koroptve
Bedrník
Bez černý
Bílý cukr
Bílý sezam
Bob obecný (koňský)
Bobkový list
Borůvky
Brambory
Brokolice
Broskve
Brukev - kedlubna
Brusinka
Bulgur
Celer
Celer nať
Cibule
Citrón
Cizrna – římský hrách
Cuketa
Curry listy
Čekanka
Černá řeřicha
Černobýl
Černý kořen
Černý sezam
Červená řepa
Česnek
Čínské zelí
Čočka
Datle

x

Dobromysl (oregano)
Dýně a tykve
Dýňový olej
Estragon
Fazole
Fenykl
Fenykl hlíza
Fíky
Granátová semena
Granátové jablko
Grapefruit
Hlávkový salát
Hořčice
Houby
Hovězí maso
Hrách
Hroznové víno
Hroznový olej
Hrušky
Hřebíček
Humr a chobotnice
Husí maso
Chia olej
Chia semínka
Chřest
Jablka
Jadérka hroznů
Jahody
Jalovec
Ječmen
Kadeřávek
Kachna
Kapary
Kapr
Kapusta
Kardamon
Kaštany
Káva
Kaviár
Kdoule
Kečup
Kerblík
Kešu
Kiwi
Klementýnka
Kmín
Kmín černý
Kmín římský
Kokosový olej
Konopná semínka
Konopný olej
Kopr
Kopřiva
Koriandr
Krab
Králík
Krevety
Krůtí maso
Křen
Kukuřice
Kurkuma
Kurkuma cicvar
Kuřecí maso
Kuskus
Kustovnice čínská
Květák
Ledový salát
Levandule
Libeček
Lískové oříšky
Lněná semínka
Lněný olej
Losos
Lotosový kořen
Maggi
Majonéza
Majoránka
Makadamové ořechy
Makový olej
Makrela
Maliny
Mandarinky
Mandle
Mandlový olej
Mango
Mango prášek
Mangold
Marináda
Máslo
Máta peprná
Mateřídouška
Meruňková jádra
Meruňky
Miso
Mléko
Mouka
Mrkev
Muškátový květ
Muškátový ořech
Mušle
Natto
Nové koření
Ocet
Okoun
Okurky
Olivový olej
Olivy
Ostropestřecový olej
Ostružiny
Oves
Ovoce obecně
Palmový olej
Pampelišky
Papája
Paprika sušená
Papriky
Para ořechy
Pastinák
Pažitka
Pekanové ořechy
Pepř
Petržel - koření
Petržel - zelenina
Piniové ořechy
Pískavice
Pistáciové oříšky
Pivo
Platýs
Pohanka
Polníček
Pomelo
Pomeranč
Pórek
Portulák
Proso
Pstruh
Pšenice
Pšeničné klíčky
Puškvorec
Quinoya
Rajčata
Rak
Rapontika
Reveň (rebarbora)
Rostlinné výluhy (mléka)
Routa
Rozmarýna
Růžičková kapusta
Rybí omáčka
Rybí polévky
Rybíz
Rýže
Řapíkatý celer
Ředkev
Ředkvička
Řeřicha
Sardelová pasta
Sardinka
Saturejka
Sezamový olej
Skopové maso
Skořice
Sladidla
Sladké brambory – povijnice batátová
Sleď
Slepice
Slunečnicová semínka
Slunečnicový olej
Slzovka
Sója
Sojová omáčka
Sójový olej
Srnčí, dančí a jelení maso
Sůl
Sumach
Šafrán
Šalvěj
Šípky
Špalda
Špenát
Šťovík
Švestky
Telecí maso
Tempeh
Tofu
Topinambury
Treska obecná
Třešně a višně
Tuňák
Tuřín
Tvrdý alkohol
Tykvová semínka
Tymián
Úhoř
Ústřice
Vanilka
Vepřové maso
Vepřové sádlo
Víno
Vlašské ořechy
Vnitřnosti
Vodní meloun
Vodnice
Worchesterová omáčka
Yzop
Zázvor
Zelená jarní cibulka
Zelené fazole
Zelí
Žito
Živočišná mléka
Živočišné tvarohy a Živočišné tvarohy a sýry